Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της καλλιτεχνικής κολύμβησης για την τύχη του ντουέτο στο προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο αρχές Μαϊου.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που έχει όνειρο την παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για τρίτη φορά και η Εβελίνα Παπάζογλου, που στοχεύει στην δεύτερη συνεχή Ολυμπιάδα της καριέρας της.

Τα δύο κορίτσια είχαν καταλάβει την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας, το 2019 και με εξαίρεση τις Γαλλίδες που ήταν τότε μπροστά τους και δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, όλες οι άλλες ποιοτικές συμμετοχές στο ντουέτο έχουν ήδη σφραγίσει το διαβατήριο για το Τόκιο.

Από τις δέκα θέσεις που υπολείπονται, οι τρεις θα δοθούν στα εθνικά συγκροτήματα που θα εξασφαλίσουν στο προολυμπιακό την πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και οι υπόλοιπες επτά θα μείνουν ως διεκδίκηση από τις υπόλοιπες χώρες.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί που θα διεκδικήσει τον Μάιο στο Τόκιο την παρθενική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το ομαδικό.

Ήδη 14 κορίτσια μετέχουν της προολυμπιακής προπαρασκευής στο ΟΑΚΑ και καθημερινά προπονούνται σκληρά. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Μαρία Θηβαίου, η Ναταλία Τσερνέσκα και η Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Τάρες.