Στο 10% υπολογίζεται η λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους   διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», μετά σχετικό αίτημα του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Στάσση, κι  οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, Δήμτσα η απόφαση της ΔΕΗ θα ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

«Tο ελάχιστο που να γίνει για να αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου την χρέωση του δικτύου διανομής σε τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία», δήλωσε η κυρία Δήμτσα, παρότι νωρίτερα ο κ. Ταραντίλης είχε δηλώσει πως η μείωση θα αφορά σε τιμολόγια του Διαχειριστή, και όχι άλλων παρόχων.

Ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ,

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απ στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Η έκπτωση δίνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει για τους πελάτες όλων των προμηθευτών ρεύματ