Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν επίσημα το πρόγραμμά τους σήμερα, με την τελετή έναρξης. Η επιτραπέζια αντισφαίριση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της και στο Τόκιο και βέβαια η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση στον σπουδαιότερο αθλητικό θεσμό για έβδομη συνεχή φορά.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αρχίζει αύριο το πρωί την προσπάθειά του και με την εμπειρία του από τις προηγούμενες 4 Ολυμπιακές συμμετοχές και την αναμφισβήτητη αξία του στο παγκόσμιο στερέωμα θα προσπαθήσει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά.

Τα τουρνουά του αθλήματος θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου και περιλαμβάνουν το απλό, το διπλό μικτό και το ομαδικό. Ο Γκιώνης αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο τον επικίνδυνο Σέρβο Ζολτ Πέτε. Ο αγώνας αρχίζει στις 9 ώρα Ελλάδας, το πρωί του Σαββάτου (15:00 τοπική), γίνεται στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3.

«Θέλω να βγάλω αυτό που μπορώ, μία πολύ καλή απόδοση και να απολαύσω και αυτή τη συμμετοχή μου. Έχω δουλέψει πολύ, έχω μεγάλη εμπειρία κι αν κάνω καλή αρχή όλα μπορούν να γίνουν μετά. Θέλω πολύ ένα καλό πλασάρισμα γιατί ίσως είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα», δήλωσε ο Γκιώνης.

«Θέλω να συνδυάσω την καλή εμφάνιση με νίκες και να πετύχω ένα υψηλό πλασάρισμα. Νιώθω καλά, να έχουμε και την υγεία μας γιατί ο κορωνοϊός παραμονεύει παντού και το μόνο που μένει είναι να το βγάλω στο τραπέζι».

Ο Γκιώνης θέλει για πρώτη φορά στην καριέρα του να μπει στη 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά κι από και κει πέρα ονειρεύεται το καλύτερο. Η προσοχή είναι αυξημένη για όλους, καθώς μάλιστα προέκυψε και στο πινγκ πονγκ κρούσμα κορονοϊού. Βρέθηκε θετικός σε τεστ ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, είναι σε καραντίνα στο ξενοδοχείο κι έχασε το δικαίωμα συμμετοχής.

Το Ολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος θα έχει για πρώτη φορά στα χρονικά πέντε αγωνίσματα. Εκτός από το απλό ανδρών και γυναικών η πρεμιέρα περιλαμβάνει και το διπλό μικτό.

Η αρχή γίνεται με προκριματικά ματς στο απλό γυναικών στις 03:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική). Το πρόγραμμα στο Tokyo Metropolitan Gymnasium προβλέπει τα ατομικά αγωνίσματα μέχρι τις 30 Ιουλίου κι από τη 1 έως τις 6 Αυγούστου θα διεξαχθεί το ομαδικό.