Μόλις άρχισε να γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση των Χανίων, πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους και αμέσ τους έκαναν τεστ.

Σύμφωνα με το zarpanews, τα τεστ που έγιναν (self, rapid, μοριακό ) έβγαλαν πάνω από 30 θετικά παιδιά και τ, υπάρχει ο φόβος ότι τα συνολικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, η κατασκήνωση φιλοξεί εκατοντάδες παιδιά!

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες του νομού, όπως Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά ερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκε θετικό και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το zarpanews, υπάρχουν πληρορίες ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την . Παρ' όλα αυτά, δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις φήμες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς, συμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάει στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.