Άγριες μέλισσες, πως η Μυρσίνη θα σώσει τον Δούκα από την αυτοκτονία;

Αποκλειστικές πληροφορίες και spoilers για τα επόμενα επεισόδια Άγριες Μέλισσσες.

Μπορεί το Διαφάνι να κάηκε. Μπορεί οι ζωές όλων να άλλαξαν. Μπορεί κάποιοι να γύρισαν σελίδα, μπορεί ακόμα και να ξέχασαν ή να συγχώρεσαν. Ενας όμως δεν μπορεί να ξεχάσει, δεν μπορεί να ηρεμήσει, δεν μπορεί να συνεχίσει αμέριμνος να ζει την καλή ζωή του. Κι αυτός είναι ο Δούκας Σεβαστός, που για μια ακόμα φορά έγινε αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Tivi ΣΙΡΙΑΛ που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη, στον νέο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1 θα δούμε πως ο χαμός του Μιλτιάδη, αλλά περισσότερο η αυτοκτονία της αδελφής του της Ανέτ, που της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, θα στιγματίσουν τον Δούκα για πάντα… φτάνοντάς τον σε σημείο που δεν μπορούσε και ο ίδιος να φανταστεί.

Οι τύψεις για τον θάνατο της Ανέτ και του Μιλτιάδη τον στοιχειώνουν

Τα τελευταία λόγια της Ανετ λίγο πριν ξεψυχήσει στην αγκαλιά του δεν φεύγουν από το μυαλό του: «Ισως αυτό να σε σταματήσει. Αλλιώς τίποτα, αδελφέ μου», σκέφτεται και ξανασκέφτεται.

Η ζωή του μια κόλαση. Υπεύθυνος για τόσα δεινά. Την κατάρα που είχε από μικρός, να ζηλεύει, να μοχθεί τα ίδια του τα αδέλφια, να δολοπλοκεί και να εξοντώνει, πλέον δεν την αντέχει. Απόμεινε μόνος, χωρίς αδέλφια, χωρίς παιδιά, χωρίς καν το μοναδικό του εγγόνι. Αποδιωγμένος από τον τόπο του. Οι τύψεις δεν τον αφήνουν να σηκώσει κεφάλι, κλείνεται στον εαυτό του, βιώνει τον πόνο και τη μοναξιά του, χωρίς να έχει πλέον την δύναμη να κάνει το παραμικρό.

Για μια ακόμα φορά η Μυρσίνη θα αποδειχτεί ο στυλοβάτης του: «Τι θα κάνεις; Αυτοκτονείς σιγά-σιγά, δεν το καταλαβαίνεις;», θα του πει και θα του υποσχεθεί όπως και παλιά, όπως το πάντα, ότι όλα θα φτιάξουν, ότι θα ξαναπάρει τα ηνία στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στις επιχειρήσεις του. Οτι θα γίνει και πάλι ο κραταιός Δούκας Σεβαστός που όλοι θα τον σέβονται και όχι μόνο αυτό. Η Μυρσίνη θα του τονίζει ότι πλέον είναι ο μοναδικός Σεβαστός που έχει απομείνει και θα πρέπει να κρατηθεί ψηλά, όπως απαιτεί η ιστορία της οικογένειάς του και το βαρύ του όνομα.

Τον Δούκα, παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει η γνώμη της Μυρσίνης τόσο, όσο η προοπτική να τα ξαναβρεί με τα παιδιά του. Την Πηνελόπη την έχασε, καθώς από το Παρίσι δεν έχει τη δυνατότητα για καμία επικοινωνία. Η γιοι του όμως είναι εκεί, δίπλα του και δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να τους δει έστω. Η κατάστασή του βαραίνει, αλλά και η Μυρσίνη δεν το βάζει κάτω, τον πιέζει καθημερινά και μάλιστα του δείχνει και τον δρόμο για να ξαναγίνει ο άρχοντας του θεσσαλικού κάμπου.

Και ο δρόμος είναι μόνο ένας, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, για να ανέβουν ξανά κοινωνικά. Ο Δούκας διχάζεται, δεν είναι ακόμη σίγουρος για το εάν θέλει να γίνει μέρος όλης αυτής της ζοφερής κατάστασης. Ομως η Μυρσίνη επιμένει: «Δεν θα σε αφήσω να αυτοκτονήσεις, ούτε επαγγελματικά, ούτε κοινωνικά», θα του πει και θα αναλάβει δράση, έστω και παρασκηνιακά…

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο