Σασμός: Μετά την τελετή κηδείας του Λάζαρου, τίποτα στην Άνω Ποριά δεν θα είναι το ίδιο, ειδικά α την του Νικηφόρου, η οποία προετοιμάζεται να απαντήσει. Ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος, αποφασίζουν να συνεργαύν με τον Μηνά και τον Γιάννο, δύο ανθρώπους των Μουντάκηδων, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του φίλου τους, όμως, η αστυνομία παρακολουθεί κάθε τους κίνηση.

Ο Αντώνης δίνει εντολή την παρουσία περιπολικών από το σπίτι του Μαθιού, καθώς η άλλη πλευρά θεωρεί ότι εκείνος φέρει ευθύνη για τον θάνατο του Λάζαρου. Επίσης, παρακολουθούν το σπίτι των Μουντάκηδων, συγγενείς του εκλιπόντα και συνεχείς περιπολίες σε όλο το χωριό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρά ταύτα, οι Βρουλάκηδες και οι φίλοι τους βρίσκουν τρόπο να οργανωθούν και να ζημιές Σταματάκηδες. Με την τοποθέτηση εκρηκτικών στο πίσω μέρος του σπιτιού του Μαθιού και της Βασιλικής, προ έκρηξη την νύχτα, ενώ το χωριό είναι βυθισμένο στη σιγή. Ο θόρυβος είναι ερβολικά έντονος και, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, το μόνο που ακούγεται μετά την έκρηξη είναι τα ουρλιαχτά της Βασιλικής.

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ζωή της Βασιλικής δοκιμάζεται. Και αυτή τη φορά, ο κόσμος της . Ο Μαθιός, με φόβο στα μάτια, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που απομένει στη ζωή του. μόνοι που παρακολουθούν αυτήν την κατάσταση με ικανοποίηση είναι ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος.