Η Χλόη φτάνει απροειδοποίητα στο σανατόριο της Λαμίας και μένει άναυδη όταν βλέπει τη Φανή μαζί με τον Νικόλαο σε μια τρυφερή στιγμή. Η σκηνή που αντικρίζει την παγώνει, καθώς καταλαβαίνει ότι ανάμεσά τους υπάρχει κάτι που ξεπερνά τα όρια της φιλίας. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιεί πως ο ιερέας που θαύμαζε κρύβει μέσα του έναν άνθρωπο διχασμένο ανάμεσα στο καθήκον και στο συναίσθημα.

Άγιος Έρωτας: Η Χλόη πιάνει στα πράσα τη Φανή και τον Νικόλαο

Λίγο πριν συμβεί αυτό, ο Νικόλαος είχε δεχτεί να συνοδεύσει τη Φανή σε έναν περίπατο στη Λαμία. Η συνάντησή τους κυλά ήρεμα, γεμάτη ζεστασιά και χαμόγελα, όμως στο τέλος εκείνος απομακρύνεται και γονατίζει μόνος, προσευχόμενος να μην παρασυρθεί από τα συναισθήματά του. Αν και στην αρχή η σχέση τους μοιάζει καθαρά πνευματική, η οικειότητα και η αγάπη της Φανής τον συγκλονίζουν. Σιγά-σιγά ο Νικόλαος νιώθει κάτι που δεν επιτρέπεται, έναν έρωτα που συγκρούεται με την πίστη του, αφήνοντάς τον παγιδευμένο ανάμεσα στο πάθος και στην ηθική του.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, η νοσοκόμα θα συνειδητοποιήσει έγκαιρα ότι τα συναισθήματά της για τον πατέρα Νικόλαο ξεπερνούν τα επαγγελματικά όρια. Θέλοντας να τον προστατεύσει και να αποφύγει κάθε παρεξήγηση, θα αποφασίσει να φύγει από το σανατόριο, έστω και προσωρινά. Η απομάκρυνσή της όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς οι εξελίξεις θα τη φέρουν ξανά κοντά του.

Άγιος Έρωτας Εξελίξεις: Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος συλλαμβάνεται και η Χλόη σπεύδει στο σανατόριο για να ενημερώσει τον πατέρα Νικόλαο και την Πετρούλα. Εκεί όμως θα βρεθεί μπροστά σε μια σκηνή που θα την ξαφνιάσει: η Φανή βρίσκεται δίπλα στον Νικόλαο και η στάση της δείχνει ότι οι προθέσεις της μόνο αθώες δεν είναι. Παρόλο που μέσα της ταράζεται, η Χλόη προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να μην αφήσει να φανεί η ζήλια της.

Ο Νικόλαος, από την πλευρά του, αποφασίζει να κάνει την κίνηση που θα αλλάξει τα πάντα. Επισκέπτεται τον Παύλο μέσα στη φυλακή και, για πρώτη φορά, του αποκαλύπτει ποιος είναι στην πραγματικότητα. Του λέει πως είναι ο αδελφός της Χαράς, της γυναίκας που ο Παύλος κακοποίησε, άφησε έγκυο και οδήγησε τελικά στην αυτοκτονία. Οι μάσκες πέφτουν και η αλήθεια βγαίνει στο φως.