Δραματικές στιγμές έρχονται στη Γη της Ελιάς, καθώς ο Παυλής μαθαίνει την αλήθεια για το μωρό της Δάφνης και την πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο. Ενώ εκείνος βυθίζεται στο αλκοόλ, ο Μανώλης φυγαδεύει την κοπέλα στη Μάνη, όπου βρίσκει καταφύγιο στην Άννα.
Κρατηθείτε γερά, γιατί έρχεται τσουνάμι εξελίξεων… Η αλήθεια έσκασε σαν βόμβα και τα θραύσματα έχουν πάρει τους πάντες σβάρνα. Ως φανατική της σειράς, έβλεπα τα σύννεφα να μαζεύονται πάνω από το ζευγάρι, αλλά τέτοια αγριότητα από τον Παυλή δεν την περίμενα. Ο έρωτας μετατράπηκε σε μίσος σε κλάσματα δευτερολέπτου και η Δάφνη πληρώνει το τίμημα των ψεμάτων της με τον πιο σκληρό και ταπεινωτικό τρόπο.
Η μεγάλη έκρηξη και ο εξευτελισμός
Η Δάφνη ζει τον χειρότερο εφιάλτη της. Ο Παυλής, συνειδητοποιώντας πως το μωρό είναι δικό της με άλλον άντρα και πως τόσον καιρό τον κορόιδευε, χάνει κάθε έλεγχο. Την ξεφτιλίζει χωρίς έλεος και την διώχνει κακήν κακώς από το σπίτι, τρέμοντας μήπως θολώσει το μυαλό του και της κάνει κακό. Εκείνη, με δάκρυα στα μάτια και το παιδί στην αγκαλιά, φεύγει προς το άγνωστο, πλήρως συντετριμμένη.
Η φυγή στη Μάνη και το αλκοόλ
Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα βλέπουμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς.
Ο Μανώλης, που γνωρίζει καλά το μαρτύριό της, γίνεται ο από μηχανής θεός. Τη μαζεύει στο σπίτι του και οργανώνει τη φυγή της στη Μάνη, στο σπίτι της Άννας. Την ίδια ώρα, η Αλεξάνδρα πέφτει από τα σύννεφα, αδυνατώντας να πιστέψει πως η γυναίκα που άφησε το μωρό στην πόρτα της ήταν η Δάφνη.
«Νιώθω προδομένος… αφήστε με ήσυχο!»
Πίσω στο σπίτι, η κατάσταση είναι τραγική. Η Ερωφίλη και η Χριστιάνα προσπαθούν μάταια να ηρεμήσουν τον Παυλή. Εκείνος όμως δεν ακούει κουβέντα. Ο προδομένος εγωισμός του τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Αρχίζει να πίνει ασταμάτητα, απειλώντας θεούς και δαίμονες, ενώ η Δάφνη ξεκινά μια νέα ζωή στη Μάνη, όπου η Άννα θα μάθει τα πάντα για το σκοτεινό παρελθόν της.
