Τραγωδία για τον Χαραλάμπη. Η Θεώνη τον διώχνει και βυθίζεται στο αλκοόλ! Ως γυναίκα και τηλεθεάτρια που πονάει με την αδικία, οφείλω να ομολογήσω πως οι εξελίξεις στο Grand Hotel μου έχουν προκαλέσει κόμπο στο στομάχι. Παρακολουθώντας μανιωδώς την ιστορία του Χαραλάμπη, νιώθω την απόγνωσή του, καθώς έπεσε θύμα μιας αδίστακτης πλεκτάνης. Αυτό που θα δούμε να εκτυλίσσεται δεν είναι απλώς ένας χωρισμός, αλλά η ηθική και κοινωνική εξόντωση ενός ανθρώπου που αγαπήσαμε.

Η οδυνηρή ομολογία και η πόρτα της εξόδου

Ο Χαραλάμπης, ανήμπορος να σηκώσει το βάρος της ντροπής, λυγίζει. Δεν μπορεί να κοιτάξει τη Θεώνη στα μάτια μετά από εκείνη τη μοιραία, βροχερή νύχτα που η Μελίνα τον νάρκωσε και τον εκμεταλλεύτηκε. Με τρεμάμενη φωνή της ομολογεί: «Πλάγιασα με τη Μελίνα». Η αντίδραση της αγαπημένης του είναι σπαρακτική. Η Θεώνη, που από την αρχή είχε «διαβάσει» τις προθέσεις της Μελίνας, νιώθει την προδοσία να της τρυπάει την καρδιά.

«Δεν έχεις καμία δουλειά σε αυτό το σπίτι. Έξω!»

Τα λόγια της είναι καταπέλτης. Όταν εκείνος προσπαθεί να την πλησιάσει, εκείνη οπισθοχωρεί με φρίκη. Ο Χαραλάμπης, συντετριμμένος και γεμάτος τύψεις για κάτι που ουσιαστικά δεν επέλεξε, μαζεύει τα κομμάτια του και φεύγει, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

Ο κατήφορος στο μαχαλά και ο καιροφυλακτών εχθρός

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο σκληρή. Η Δέσποινα προσπαθεί να παρηγορήσει τη Θεώνη, όμως ο Χαραλάμπης έχει πάρει την κατιούσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον βιασμό και την απόρριψη, το ρίχνει στο ποτό. Η εικόνα του να κυκλοφορεί μεθυσμένος στα σοκάκια του προσφυγικού συνοικισμού προκαλεί θλίψη και οργή στους γείτονες.

Ο άλλοτε σεβαστός Χαραλάμπης χάνει την υπόληψή του στα μάτια του κόσμου. Και κάπου εκεί, ο Χατζημήτρος τρίβει τα χέρια του. Βλέπει τον «εχθρό» του να αυτοκαταστρέφεται και ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, εκμεταλλευόμενος την πλήρη απομόνωση του ήρωα. Είναι τραγικό το πώς μια στιγμή αδυναμίας (και δόλου της Μελίνας) μπορεί να διαλύσει μια ολόκληρη ζωή.