Η αλήθεια είναι ότι η μοναξιά σε κάποιες φάσεις της ζωής μας είναι αναμενόμενη –μπορεί να μας κάνει και καλό μερικές φορές-, ορισμένες άλλες όμως νιώθουμε ότι μας «πνίγει».
Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές.
Σταματήστε τις συγκρίσεις
Αυτό είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τη σύγκριση της κοινωνικής σας ζωής με οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των φίλων που έχετε ή η συχνότητα των κοινωνικών σας εξόδων.
Σημασία έχει να κάνετε πράγματα που λειτουργούν για εσάς και που καλύπτουν τις πραγματικές σας ανάγκες.
Κάντε ένα διάλλειμα από τα social media
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι εγγενώς προβληματικά, αλλά εάν οι διαρκείς δημοσιεύσεις των άλλων χρηστών σας αγχώνουν ή σας κάνουν να αισθάνεστε μειονεκτικά, ίσως είναι σημαντικό να κάνετε ένα μικρό βήμα πίσω.
Παράλληλα είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα όσα βλέπετε στα social media δεν είναι απαραιτήτως και αλήθεια. Δοκιμάστε να μην ελέγξετε για μια μέρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν αυτό λειτουργήσει τότε προσαρμόστε την χρήση σας κατάλληλα.
Η παρέα του ήχου
Όταν αισθάνεστε τον τεράστιο κενό χώρο της μοναξιάς που αρχίζει να πιέζει από όλες τις πλευρές, η δύναμη του ήχου μπορεί να τον ωθήσει πίσω.
Ο ήχος βοηθά να γεμίσει το χώρο στο περιβάλλον και τις σκέψεις σας .Η μουσική μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας παρακινήσει, ενώ τα ηχητικά βιβλία μπορεί να προσφέρουν απόσπαση της προσοχής και μια προσωρινή απόδραση.
Μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία μπορεί να σπάσει τη σιωπή με έναν άνετο τρόπο, ακόμα κι αν δεν κάθεστε και δεν την παρακολουθείτε καθόλου.