Η Ξένια βρίσκεται σε δεινή θέση στη σειρά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», καθώς η έπαρσή της λόγω της σχέσης της με τον Ηλία προκαλεί την οργή της Πελαγίας και της Μάρθας, οδηγώντας σε μια σφοδρή σύγκρουση.
Η Ξένια «καβαλισμένη» στο καλάμι και ο ρόλος του Ηλία
Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα, αλλά η μεταμόρφωση της Ξένιας σε μια γυναίκα γεμάτη αλαζονεία θα μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας! Ως φανατική της σειράς που δεν χάνει επεισόδιο, βλέπω την ηρωίδα μας να μετατρέπεται στο απόλυτο υποχείριο του Ηλία. Εκείνος, χρησιμοποιώντας την κοινωνική του επιφάνεια, της υπόσχεται δόξα στον κινηματογράφο και το θέατρο, αλλά στην πραγματικότητα την ελέγχει σαν μαριονέτα, κανονίζοντας κάθε λεπτομέρεια της ζωής της.
Η αλήθεια που κανείς δεν τολμά να παραδεχτεί φωνάζει μέσα από αυτές τις εξελίξεις: η Ξένια έχει κυριολεκτικά «καβαλίσει το καλάμι». Ο Στάθης, ο πιο λογικός της παρέας, είναι ο πρώτος που διακρίνει τον κίνδυνο και προειδοποιεί τη Μάρθα πως αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να την αφήσουν στην τύχη της. Είναι σοκαριστικό να συνειδητοποιείς πώς η λάμψη της δημοσιότητας μπορεί να τυφλώσει έναν άνθρωπο τόσο γρήγορα, κάνοντάς τον να ξεχάσει ποιοι ήταν δίπλα του στα δύσκολα.
Το ξέσπασμα της Μάρθας και η ταπείνωση της Πελαγίας
Αυτό που κανείς δεν περίμενε είναι η απίστευτα προσβλητική συμπεριφορά της Ξένιας απέναντι στην Πελαγία. Της ζητάει να γίνει η προσωπική της μοδίστρα και μετά την ακυρώνει με τον πιο κυνικό τρόπο, λέγοντάς της πως ο Ηλίας βρήκε «κάποιον γνωστό μόδιστρο». Σύμφωνα με όσα ψιθυρίζονται έντονα στους διαδρόμους, η σκηνή που η Πελαγία αποχωρεί νευριασμένη είναι μόνο η αρχή του τέλους για τη φιλία τους.
«Πότε περίμενες να πεις ότι θα βγεις στο θέατρο; Πότε το αποφάσισες; Τον Ηλία τον αγαπάς ή είσαι ερωτευμένη με τη δύναμή του;»
Η αντίδραση της Μάρθας είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Δεν αντέχει άλλο να βλέπει τη φίλη της να χάνεται μέσα στις ενοχές και τα ψέματα. Την στριμώχνει και της τα λέει «έξω από τα δόντια», ρωτώντας την ευθέως αν είναι ερωτευμένη με τον Ηλία ή αν απλώς εξαγοράστηκε η συνείδησή της.
Αν με ρωτούσατε πριν από λίγο καιρό, θα σας έλεγα ότι αυτή η παρέα δεν σπάει με τίποτα, αλλά η πραγματικότητα με διέψευσε. Ο Ηλίας, αν και δείχνει να υποχωρεί και να δέχεται τον Στάθη και τη Μάρθα σε ένα δείπνο με τον Καρτέση, έχει ένα σκοτεινό σχέδιο: να απομονώσει την Ξένια εντελώς για να την ελέγχει απόλυτα. Η εμπειρία μου στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ λέει πως αυτό το δείπνο θα εξελιχθεί σε βατερλό!
