Στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef 5, ο Ιωάννης, ο αρχηγός της χαμένης, Κόκκινης ομάδας, είχε το «πλεονέκτημα το αρχηγού», το οποίο ήταν να δώσει ασυλία σε έναν παίκτη αλλά και να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ο Ιωάννης κράτησε την ασυλία για τον εαυτό του και ως υποψήφιο για αποχώρηση υπέδειξε τη Χριστίνα. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε για να αιτιολογήσει την επιλογή της συμπαίκτριάς του ήταν ότι είναι αρκετά καλή αλλά αγχώνεται και μιλά πολύ.

Στο σημερινό επεισόδιο σε ένα έντονο κλίμα, ύστερα από βαριές κουβέντες, κατηγορίες αλλά και συγγνώμες, οι «κόκκινοι» είναι έτοιμοι για την ψηφοφορία.

Στη διάρκεια της διαδικασίας πολλές ψήφοι μαζεύονται σε «λάθος» καρφιά, δείχνοντας, για ακόμα μια φορά, ότι κάποιοι, εκτός από μαγειρική, έχουν και… άλλου είδους στρατηγική.

Τρεις εξίσου δυνατοί μάγειρες, θα μαγειρέψουν όχι ένα, ούτε δύο αλλά 5 μοναδικά πιάτα, έμπνευσης του καταξιωμένου chef Φώτη Φωτεινόγλου.

Η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 5 κλείνει με ανάμεικτα συναισθήματα και για εκείνους, που από τον εξώστη αποχαιρετούν έναν ακόμα μάγειρα, αλλά και για εκείνους, που επιστρέφουν πίσω στο σπίτι ασφαλείς.

Η πιο δύσκολη στιγμή του παιχνιδιού για τους διαγωνιζόμενους της Κόκκινης Ομάδας έφτασε. Πώς θα διαμορφωθεί η ψηφοφορία και ποιοι παίκτες θα κληθούν να παλέψουν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό σε μία άκρως απαιτητική δοκιμασία αποχώρησης;

Συντονιστείτε το βράδυ του Σαββάτου 20/02 στις 21.00 στο Star για να δείτε όσα θα συμβούν στο νέο επεισόδιο.