Το Λαύριο πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός-Περιστέρι.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη νίκησε στην παράταση με 90-85 (74-74κ.α.) την ΑΕΚ, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της επί της Ένωσης φέτος, καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Η κάτοχος του τίτλου, στις τρεις πρώτες περιόδους έδειξε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά προς το τέλος του τα λάθη και η αστοχία της Ένωσης αξιοποιήθηκαν στο έπακρο από τους γηπεδούχους, που με αιχμή την άμυνα έτρεξαν επιμέρους σκορ 18-8 και πέρασαν στο 38΄ με 70-64.

Ένα τρίποντο του Ζήση στα 42΄΄ πριν τη λήξη έφερε την ΑΕΚ στον πόντο (74-73), για να ευστοχήσει σε 1/2 βολές ο Μέικον και να στείλει το ματς στην παράταση, αφού το σουτ του Λάνγκφορντ πίσω από το κέντρο βρήκε στόχο, αλλά εκπρόθεσμα.

Στον έξτρα χρόνο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 43΄ με 85-83, αλλά με καλάθι και βολή του Μουράτου το Λαύριο πέρασε με 86-85 και ο Ντιαλό με 2/2 βολές έκανε (στα 16΄΄ πριν τη λήξη) το 88-85.

Ακολούθησαν ένα άστοχο τρίποντο του Ζήση κι ένα λάθος των «κιτρινόμαυρων» στην επαναφορά, με τον Περσίδη να κλέβει και τον Ντιαλό να καρφώνει για το τελικό 90-85, «αποκαθηλώνοντας» την ΑΕΚ.

Για το Λαύριο κορυφαίος ήταν ο Ντιαλό με 23 πόντους, ενώ ο Μουράτος πρόσθεσε άλλους 19. Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Μέικον με 24 πόντους, αλλά έχασε την κρίσιμη βολή στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας…