Η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τη Βαλένθια στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» νίκησε με 2-0 τις «νυχτερίδες» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και μείωσε εκ νέου από την πρωτοπόρο Ατλέτικο στους πέντε βαθμούς, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Ουσιαστικά, ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο 45λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι σημείωσαν και τα δύο τέρματά τους. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε προβάδισμα στο 12΄ με τον Καρίμ Μπενζεμά και διπλασίασε στο 42΄ με τον Τόνι Κρόος, ενώ στο 61΄ ακυρώθηκε, με χρήση VAR, γκολ του Μεντί.

Αντίθετα, ήττα – σοκ γνώρισε στο «Στάδιο Κεράμικα» η Βιγιαρεάλ από την Μπέτις. Το «κίτρινο υποβρύχιο» στόχευε στη νίκη για να βρεθεί στην πέμπτη θέση, ξεπερνώντας τη Σοσιεδάδ που κατέχει αυτή τη στιγμή το εισιτήριο για το Europa League, αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό.

Οι «βερδιμπλάνκος» του Μανουέλ Πελεγκρίνι «χτύπησαν» στο τελείωμα του ημιχρόνου με τον Ναμπίλ Φεκίρ και στις αρχές του δεύτερου με τον Έμερσον, σαστίζοντας τη Βιγιαρεάλ.

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι προσπάθησαν στη συνέχεια να ανασυνταχθούν, μείωσαν με πέναλτι του Γεράρδ Μορένο στο 65΄, αλλά παρότι είχαν χρόνο δεν κατάφεραν να βρουν άλλο γκολ.

Αναλυτικά: 

  • Χετάφε-Σοσιεδάδ 0-1 (30΄ Ίσακ)
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-0 (12΄ Μπενζεμά, 42΄ Κρόος)
  • Λεβάντε-Οσασούνα 0-1 (74΄ Μπούντιμιρ)
  • Βιγιαρεάλ-Μπέτις 1-2 (65΄ πεν. Μορένο – 45΄ Φεκίρ, 52΄ Έμερσον)