Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 σετ τον Φοίνικα στο ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής της Volley League και υποχρέωσε την ομάδα της Σύρου στην πρώτη ήττα της στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία και να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Φοίνικα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική εμφάνιση, δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείo του αγώνα και είχε μόλις 16 λάθη, εκ των οποίων των 11 ήταν χαμένα σερβίς.

Ο Φοίνικας έκανε τη χειρότερη εφετινή του εμφάνιση, η οποία χαρακτηρίστηκε από την απουσία του προπονητή του Ιγκόρ Γιούρισιτς, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω covid-19.

Χρέη τεχνικού ανέλαβε ο αρχηγός Θανάσης Πρωτοψάλτης, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν αγωνίστηκε λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Στο 1ο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-0 σετ και διατήρησε το +3 μέχρι και το 15-12. Ο Μιγιαήλοβιτς και ο Φρομ έκαναν τη διαφορά στο φιλέ και με πίεση στο σερβίς ο Ολυμπιακός ξέφυγε 21-16. Ο Στερν μείωσε 21-17 αλλά έχασε και το σερβίς και το σετ έκλεισε άνετα για τον Ολυμπιακό με επιθέσεις Εγκλεσκαλνς και Όκολιτς για το 25-19.

Στο 2ο σετ ο Φοίνικας άντεξε μέχρι το 9-9 αλλά το νέο χαμένο σερβίς του Στερν και οι δύο άσσοι του Όκολιτς, το λάθος του Μπράουν και ο πόντος του Όκολιτς έδωσε σερί 5-0 για τον Ολυμπιακό, που ξέφυγε 15-9. Ο Φοίνικας μάζεψε τη διαφορά στο -4 με τον Στερν, αλλά ο ορεξάτος Μιγιαήλοβιτς με το σερβίς του χάλασε την υποδοχή των συριανών και έκλεισε με άσσο το σετ για το 25-18 και το 2-0.

Παρόμοιο ήταν και το 3ο σετ. Ο Φοίνικας κρατήθηκε ως το 10-10, αλλά το σερβίς του Βουλκίδη σε βάρος της παλιάς του ομάδας έφερε σερί 5-0 για τον Ολυμπιακό κι εκεί έκλεισε ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 15-10, διατήρησε και αύξησε τη διαφορά και τελείωσε τον αγώνα με μπλοκ του Έγκλεσκαλνς στον Κωστόπουλο για το 25-16 και το 3-0 σετ.