Τις σκέψεις των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για να μπορέσουν να κρατήσουν τον Λιονέλ Μέσι στο δυναμικό του συλλόγου αποκαλύπτει η Marca.

Ο «ψύλλος» είναι ελεύθερος από την 1η Ιουλίου και ήδη η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να του έχει καταθέσει μία άκρως δελεαστική πρόταση για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Αυτή την περίοδο ο απόλυτος σταρ της «Μπαρτσα» βρίσκεται στην Βραζιλία με την Εθνική Αργεντινής στο Copa America, ωστόσο, οι Καταλανοί προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους έτσι ώστε να τον πείσουν να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την υπόθεση είναι αρκετοί, όπως το οικονομικό ζήτημα, όπως και το project της διοίκησης για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου.

Σύμφωνα με την έγκυρη «Marca», η διοίκηση για να μπορέσει ν΄ αντεπεξέλθει στο συμβόλαιο του Μέσι, σχεδιάζει να προβεί σε πωλήσεις κάποιων παικτών που ο Ρόναλντ Κούμαν δεν έχει στα πλάνα του.

Ηδη, από χθες (4/07) έγινε γνωστό ότι ο Τρινκάο υπέγραψε στην Γουλβς, ενώ σειρά θα πάρει ο Τζούνιορ Φίρπο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λιντς, με τους «μπλαουγκράνα» να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Προσεχώς θα γίνουν προσπάθειες για ν΄ αποχωρήσουν άλλοι δύο παίκτες. Ο λόγος για τους Πιάνιτς και Ουμτιτί, οι οποίοι λαμβάνουν τον χρόνο περίπου 17 εκατ. ευρώ. Οι προαναφερθέντες δεν επιθυμούν ν΄ αποχωρήσουν από την Βαρκελώνη, παρ΄ όλα αυτά η επιθυμία της διοίκησης είναι να παραχωρηθούν.

Η προσπάθεια των ανθρώπων της «Μπαρτσα» δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς ο Κουτίνιο λαμβάνει ετησίως περίπου 50 εκατ. ευρώ, ποσό που θέλουν πάση θυσία να «ξεφορτωθούν». Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να πουληθεί ο Βραζιλιάνος διεθνής μεσοεπιθετικός, χωρίς ν΄ αποκκλείεται και η περίπτωση του δανεισμού του.

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα που μπορεί ν΄ «αποχαιρετήσουν» κάτω από προϋποθέσεις, όπως οι Μπρεθγουέιτ, Αλενιά, Λανγκλέ, ενώ στο «τραπέζι» υπάρχει και ο Αντουάν Γκριεζμάν, μία σαφώς πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.