Η Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώνει την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Όπως ανέφερε το Palco23, οι «ροχιμπλάνκος» έλαβαν δάνειο 300 εκατομμυρίων ευρώ από τρία διαφορετικά αμερικανικά funds, που μαζί με την αύξηση κεφαλαίου κατά 180 εκατομμύρια θα επιτρέψουν στο σύλλογο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε με τα funds Prudential, Barings και Metfile Investment Management και θα επιτρέψει στο σύλλογο να αποπληρώσει τα περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στην τράπεζα Inbursa.

Επιπλέον, η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε επίσης εκκρεμείς λογαριασμούς με το αγγλικό fund 23 Capital, το οποίο δάνεισε στους Μαδριλένους περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να υπογράψουν τον Ζοάο Φέλιξ, ενώ άλλα 100 εκ. έδωσε η Right & Media Funding ως εξασφάλιση για τηλεοπτικά δικαιώματα και εισιτήρια.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των πράξεων, το καθαρό χρέος των «κολτσονέρος» είχε αυξηθεί στα 590 εκατομμύρια ευρώ ή 870 εκατομμύρια σε ακαθάριστους όρους.

Το Prudential fund, το οποίο βοήθησε επίσης την Μπαρτσελόνα το 2019, θα δανείσει την ομάδα της Μαδρίτης με 125 εκατομμύρια ευρώ μέσω της Pricoa. Τα άλλα 175 εκατομμύρια θα διατεθούν από την Barings, επίσης δανειστή της «Μπάρτσα» και τη Metlife, ενώ το δάνειο θα έχει διάρκεια πέντε ετών.