Mε στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, στις 19:30, για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ολυμπιακός και Εφές παλεύουν για την είσοδο στην οκτάδα των πλέι οφ. Η ομάδα του Πειραιά έχει ρεκόρ 11 νίκες – 13 ήττες, ενώ η τουρκική 13-10.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ την επιστροφή του Βεζένκοφ, καθώς ο Χάρισον ταλαιπωρήθηκε από σύσπαση στους ραχιαίους μύες και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την 8η θέση, την ώρα όμως που η αντίπαλός της, Εφές (με 13-10) έχει έναν αγώνα λιγότερο, όπως και η Ζαλγκίρις Κάουνας (13-10), ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 13-9 μετρά δύο αγώνες λιγότερους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνουν «τελικό», λοιπόν, αφού ήδη έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος και πλέον κάθε νίκη μετρά μέχρι και την 34η αγωνιστική, όταν «πέφτει η αυλαία» της κανονικής περιόδου.

Η ήττα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο (79-84) από την Εφές για την 6η αγωνιστική δίνει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Στον Ολυμπιακό δεν κρύβουν πως θέλουν να πάρουν ρεβάνς, αλλά για να το επιτύχουν θα πρέπει να ελέγξουν τα ριμπάουντ, να παίξουν σκληρά στην άμυνα και να έχουν πολυφωνία στην επίθεση.