Την ήττα (4-8) γνώρισε η Εθνική Aνδρών από το Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα χάσει την πρώτη θέση του ομίλου και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταλάβει τη δεύτερη, που σημαίνει πως θα παίξει την Παρασκευή στον προημιτελικό απέναντι στην 3η ομάδα του 2ου ομίλου.

Λίγα λεπτά πριν είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση Κροατίας – Ρωσίας, που αποτελούσε το κυριότερο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου. Οι Ρώσοι επικράτησαν με 14 – 13 σημειώνοντας μίνι έκπληξη.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι Ρώσοι θα καταλάβουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους (τους αρκεί και η ισοπαλία αύριο με την Ολλανδία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) και είναι πολύ πιθανό να τεθούν απέναντι στην Ελλάδα στον ημιτελικό του Σαββάτου, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για το Τόκιο.

Πριν από τον ημιτελικό του Σαββάτου, όμως, η Ελλάδα καλείται να προκριθεί αντιμετωπίζοντας την 3η ομάδα του 2ου ομίλου, η οποία θα είναι μία από τις Ολλανδία, Γαλλία ή Ρουμανία.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-4 στην πρώτη περίοδο. Στη συνέχεια οι διεθνείς προσπάθησαν, μείωσαν σε 4-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά η αντίδραση δεν ολοκληρώθηκε.