Ο Σιμάνσκι έκανε το καλύτέρό του ματς με την φανέλα της ΑΕΚ, σκόραρε δύο φορές για πρώτη φορά στην καριέρα του και συνέβαλλε τα μέγιστα στο να επιστρέψει η Ένωση από το 0-2 του Αστέρα Τρίπολης και να «σώσει την παρτίδα» (2-2).

Οι Αρκάδες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους «κιτρινόμαυρους» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και να προηγηθούν με 2-0, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό την αδυναμία των γηπεδούχων να «καθαρίσουν» τις στημένες φάσεις.

Έτσι στο 16΄ από το κόρνερ του Σίτο και την «στραβοκλωτσιά» του Μουνάφο η μπάλα έφτασε στον εντελώς αμαρκάριστο Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντεθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο κεντρικός αμυντικός της πελοποννησιακής ομάδας, Ντάνι Σουάρεθ, με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0… σα σε προπόνηση.

Κι αφού ο Αθανασιάδης σε 2-3 περιπτώσεις κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0, η έξοδος του Νέλσον Ολιβέιρα (έφυγε εκτός αγώνα με πρόβλημα στους προσαγωγούς) έφερε την είσοδο του Νέναντ Κρίστιτσιτς στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε αυτομάτως το σύστημα της ομάδας του από 4-4-2 σε 4-2-3-1, με τους «κιτρινόμαυρους» να κυριαρχούν. Μείωσαν με καταπληκτικό σουτ του Σιμάνσκι στο 40΄, ενώ στο 44΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Από φανταστική ατομική προσπάθεια του Κρίστιτσιτς και ασίστ στον Σιμάνσκι, ο Πολωνός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από τα δύο μέτρα…

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ενώ ο Αστέρας είχε αφήσει χώρο με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 68ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε γκάζι από δεξιά και έβγαλε ασίστ για τον Σιμάνσκι ο οποίος ισοφάρισε. Ήταν ένα γκολ πανομοιότυπο με το τέταρτο που πέτυχε η Ένωση την περασμένη εβδομάδα στο Αλκαζάρ.

Από το σημείο εκείνο και μετά η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά, όμως ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις του Τσιφτσή κράτησαν το ματς στην ισοπαλία, με τους γηπεδούχους να χάνουν την τελευταία, πολύ μεγάλη ευκαιρία, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με τον Σβάρνα.