Η Ελένη Πόλακ του ΑΟ Μεγάρων, νέα μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο άλμα επί κοντώ, εξασφάλισε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με άλμα στα 4,71 μ., με την πρώτη προσπάθεια, στο πανελλήνιο κλειστού στίβου.

Η Πόλακ είχε ατομικό ρεκόρ 4,70 μ. από το περασμένο καλοκαίρι στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι η τρίτη αθλήτρια φέτος στην Ευρώπη, πίσω από τη Σιντόροβα, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Χόλι Μπράντσο, που έχει κάνει 4,85 μέτρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιδεικνύει σταθερότητα κι αυτό δημιουργεί ελπίδες για μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, καθώς έχει σταθεροποιηθεί σε άλματα πάνω από τα 4,60 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) ήταν δεύτερη με 4,61 μ. και καλά αλλά άκυρα άλματα στα 4,71 μέτρα. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, που επέστρεψε μετά την πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο δεν θα κάνει άλλο αγώνα στον κλειστό στίβο φέτος.

Η Στεφανίδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει την προετοιμασία για τους αγώνες του ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που σημαίνει πως δεν συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Τρίτη ήταν η Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, του Ταλίν.