Σασμός: Η Βασιλική είναι αυτή θα πάει στον νεκροθάλαμο για να ντύσει τον γιο της για το τελευταίο του ταξίδι…. Διαβάστε ι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Το τελευταίο ο στον Νικηφόρο

Ενώ του φορά το αγαπημένο του κοστούμι και ένα λευκό πουκάμισο πάνω του, τηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο του λέει τρυφερά: «Παγωμένος είσαι, αγάπη μου; Θα σε ζεστάνουν τα ρούχα που σου έχουμε φέρει». Ο Μαθιός, αφού την αγκαλιάσει θα την αφήσει της με τον γιο της.

Λίγο αργότερα, ο Μαθιός και ο Αστέρης αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μπροστινό μέρος του φέρετρου του Νικηφόρου πάνω στους ώμους τους, ενώ το πίσω μέρος το υποστηρίζουν οι Νικολής και Δημητρός. Ο παπάς ακολουθεί στην σειρά, ενώ η Βασιλική υποστηρίζεται από την Αργυρώ.

Μια θέση πίσω από αυτούς, θα βρίσκεται η Καλλιόπη και η Κατερίνα. Καθώς η πομπή περνά από το χωριό, την πλατεία και το καφενείο, ο ήχος της πένθιμης καμπάνας ανατριχιάζει τους πάντες. Φτάνουν στην εκκλησία, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το μοιραίο τέλος του Νικηφόρου.

Το φέρετρο φτάνει στην εκκλησία, όπου ξεκινά η τελετή. «Γιε μου, αγόρι μου…», λέει η Βασιλική. Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα. Όλοι παραμένουν όρθιοι, περιμένοντας να ολοκληρωθεί αυτή η βαριά υποχρέωση που βαραίνει τις καρδιές τους.

Σε ένα σημείο απομονωμένη βρίσκεται η Θοδώρα, που αντί να τηρήσει τις οδηγίες του γιατρού και να παραμείνει ξαπλωμένη, έρχεται να αποχαιρετήσει τον παι της φίλο για τελευταία φορά. νου της έχει και τον Μανόλη, ο οποίος νιώθει ότι έχει τον μισό του εαυτό. Κατά τη διάρκεια της ς, παράλληλα με τον πόνο που την επιπλήττει, η Βασιλική στον γιο της ότι αργά ή γρήγορα ο δολοφόνος του θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες στον άλλο κόσμο.

Μετά τον καφέ στο καφενείο του Παντελή, η Βασιλική και ο Μαθιός επιστρέφουν στο άδειο πλέον σπίτι τους, ενώ η Καλλιόπη, καταρρακωμένη από την θλίψη, δέχεται την αγάπη και φροντίδα του Αστέρη. Εκείνος την βοηθά να ηρεμήσει και να κοιμηθεί, ενώ η ίδια δεν σταματά να κρατά στα χέρια της το πολύτιμο μενταγιόν που της είχε χαρίσει ο άντρας της, ο οποίος εδώ και χρόνια την επισκέπτεται μόνο ως .

Η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμα πιο τραγική για όλους. Κυρίως, όμως, για τον Μαθιό, που είχε δώσει όρκο στην Βασιλική να ξανά βάψει τα χέρια του με αίμα…