Η παραλία επόμενα επεισόδια: Στο χωριό Ματάλων ακόμη μια ξημερώνει, και οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και οι χίπηδες, απολαμβάνουν μια ημέρα ανάπαυσης. Ο Διονύσης, όπως κάθε Κυριακή, πηγαίνει σ τάφο της Αντιγόνης, αλλά αυτή τη φορά τον συνοδεύουν τα παιδιά του, η Υπατία και ο Παύλος, προκειμένου τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας τους…. Διαβάστε πρώτοι όσα θα δούμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Η Παραλία».

Στο καφενείο του Σήφη, οι άντρες του χωριού ψήνουν ψάρια, παρέα με τον Γράντο, τον Καραχάλιο και τον Κώστα. Η ανησυχία της Νικολίνας για τη σχέση του Δημητρού και της Νάταλι έχει αυξηθεί, οπότε να αναλάβει δράση.

Στο χωριό των Ματάλων, η ατμόσφαιρα είναι ερωτική, με νέες σχέσεις που αρχίζουν να ανθίζουν. Όμως, τα σχέδια της επιχείρησης Αρχοντάκη αλλάζουν απότομα, και συνεπώς, ο Διονύσης αποφασίζει να αναλάβει εκ νέου τον έλεγχο της ς.

Παράλληλα, η Υπατία και ο Χάρι επανέρχονται στους παλιούς ιατρικούς τους ρυθμούς και επισκέπτονται τα γύρω χωριά, ο Δημητρός, λόγω των γεγονότων με τη Ναταλί, βιώνει ψυχολογική πίεση.

Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και επιστρέφει στις παλιές του συνήθειες. Η Κερασία, αισθανόμενη ότι περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μόνη της, αποφασίζει να σταματήσει να επενδύει στη σχέση τους, περνώντας περισσότερο χρόνο με τη συντροφιά της Νόνας.

Η Νικολίνα με τον Δημητρό, επισκέπτεται το Ηράκλειο σε μια προσπάθεια να αναστήσει το ηθικό του μετά την πρόσφατη ερωτική του απογοήτευση. Τα ανησυχητικά νέα που μεταφέρει ο Καραχάλιος στον Χάρι δημιουργούν υποψίες Υπατία σχετικά με το παρελθόν του αγαπημένου της και τα μυστικά που τους .