Η νέα σειρά ΕΡΤ1, «Η παραλία», κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 4/9 και σας έχουμε εξασφαλίσει όλα όσα θα παρακολουθήσετε στα πρώτα επεισόδια της σειράς. Η σειρά θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 22:45.

Η παραλία Επεισόδια 1 έως 5

Επεισόδιο 1ο: Το ημερολόγιο γράφει… 1969. Η νεαρή γιατρός με καταγωγή από τα Μάταλα της Κρήτης, Υπατία Αρχοντάκη, επιστρέφει ύστερα από καιρό στον τόπο της παιδικής της ηλικίας για να ανακοινώσει στην οικογένειά της τα χαρμόσυνα νέα του επικείμενου γάμου της με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Γιώργο.
Τα νέα αυτά γεμίζουν χαρά την οικογένειά της και τις παιδικές της φίλες, τη Μαρία και τη Ρηνιώ.

Το ίδιο βράδυ, στην παραλία, στον δεισο της παιδικής της ηλικίας, κάτω από ένα γεμάτο φεγγάρι, η Υπατία γνωρίζει την περίεργη, αλλά και τόσο ζεστή και φιλόξενη κοινότητα των χίπις, που για πάρτι. Καθώς το διονυσιακό πάρτι στην παραλία φτάνει στην κορύφωσή του, ένα τραγικό γεγονός θα έρθει για να συνταράξει τη γαλήνη της περιοχής.

Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά «Η παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης ζή, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Γεραμπίνη, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023. Η συγκλονιστική σειρά θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 22:45.

Επεισόδιο 2ο: Το πένθος για τον φόνο και η για την εύρεση του δολοφόνου έχει συνταράξει το χωριό των Ματάλων, αλλά περισσότερο απ' όλους την ίδια την Υπατία. Οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός, καθώς ένας τέτοιος φόνος είναι πρωτόγνωρος για το μέρος.

Η μικρή κοινότητα των Ματάλων αρχίζει να αντιμετωπίζει το κοινόβιο των χίπηδων με καχοψία και ασκεί πίεση στον ενωμοτάρχη και τον χωροφύλακα της περιοχής, ώστε να βρουν άμεσα τον δολοφόνο.

Η υπόθεση προσελκύει το ενδιαφέρον της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, η οποία αποφασίζει να στείλει στα Μάταλα έναν από τους πιο έμπειρους υπαστυνόμους της, τον οξυδερκή Ανδρέα Καραχάλιο.

Επεισόδιο 3ο: Καινούργια στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση της δολοφονίας που έχει συνταράξει το χωριό των Ματάλων. Μια αλυσίδα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τον αναπάντεχο χαμό. Ο υπαστυνόμος Καραχάλιος ανακρίνει τον Πιτ και τον Χάρι και αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για την ώρα της δολοφονίας.

Η γνωριμία της Υπατίας με τον Χάρι τη φέρνει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα συναισθήματά της. Παράλληλα, ο Γράντος συναντά τον Σήφη και σχεδιάζουν την πώληση ενός οικοπέδου, που, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου. Οι κάτοικοι του χωριού είναι πλέον εμφανώς διχασμένοι, σε αυτούς που υποστηρίζουν τους χίπηδες και αυτούς και που τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Επεισόδιο 4ο: Όλο το χωριό συμμετέχει στην κηδεία και οι συναισθηματικές αντιδράσεις των παρευρισκομένων είναι έντονες, καθώς κυριαρχούν ο πόνος και η θλίψη για τον άδικο χαμό της νεαρής .

Ο Καραχάλιος προσεγγίζει τον Σήφη, προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη νύχτα του φόνου, καθώς η κοινότητα αμφισβητεί την ενοχή του Πιτ. Ο Πιτ απελευθερώνεται γρήγορα από τον Καραχάλιο και επιστρέφει στο κοινόβιο προς μεγάλη ανακούφιση των χίπηδων.

Η Υπατία και ο Χάρι έρχονται πιο κοντά, προσφέροντας βοήθεια σ' έναν τραυματισμένο χίπη και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση. Είναι, άραγε, αυτό που τους ενώνει πιο ισχυρό απ' όλα όσα τους χωρίζουν;

Επεισόδιο 5ο: Η Υπατία και ο αγαπημένος της θείος, ο Δημητρός, περνούν μια ευχάριστη μέρα μαζί εξερευνώντας τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, παρά τις αντιρρήσεις της Νικολίνας.

Ο Πιτ εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον Καραχάλιο σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Ο Χάρι προσκαλεί την Υπατία να τον συνοδεύσει στις ιατρικές επισκέψεις που κάνει στα χωριά της περιοχής, αφιλοκερδώς, καθώς χρειάζεται επιπλέον βοήθεια από κάποιον εξίσου ικανό γιατρό στη φροντίδα των κατοίκων της περιοχής. Μια πολύ έντονη σύνδεση αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους.